Auto

Theorie examen


Hoe ziet het theorie-examen eruit?

Zorg dat u zich ongeveer 15 minuten van tevoren met geldig legitimatiebewijs bij de receptie van het CBR meldt. Als u uw tafelnummer te horen hebt gekregen wacht u nog even in het restaurant alvorens u de examenzaal binnen wordt geroepen.

Het theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten.
Het examen gaat als volgt in zijn werk:
Een medewerk(st)er van het CBR geeft uitleg over hoe het theorie examen gemaakt moet worden, na de uitleg start het examen.

Het theorie-examen bestaat uit twee delen:

Het theorie examen toetst de kennis van verkeersregels, maar ook het verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, er zijn ook enkele vragen over het milieu en de voertuigtechniek.

Klassikaal of individueel

Het klassikale examen legt u in een examenzaal tegelijk met andere kandidaten af. Het individuele examen doet u alleen in een ruimte met een theoriemedewerker. De vragen worden op dezelfde manier gesteld als bij het klassikale examen.

De uitslag

Is het examen klaar, dan hoort u na een paar minuten of u geslaagd bent of niet.
Op het uitslagenformulier kunt u per onderdeel zien hoeveel vragen fout en hoeveel vragen u goed heeft beantwoord. Bent u geslaagd, dan blijft het certificaat 1,5 jaar geldig. Vanaf de dag dat u 16,5 jaar bent, mag u aan de praktijklessen beginnen en op 17 jarige leeftijd het praktijkexamen afleggen.

Mocht de uitslag onvoldoende zijn, weet u waar u aan moet werken en kunt u eventueel bij de rijschool terecht voor vragen en theorieles.

Zorg dat u de lesstof goed kent.
Succes!

Onder de link Theoriecursus kunt u de datum vinden wanneer de nieuwe cursus van start zal gaan. Schrijf u op tijd in.

Nieuw: Nu ook lessen met automaat!