Bromfietsrijbewijs

Praktijk


Wat doe je bij de praktijkles?

Het praktijkgedeelte bestaat uit 5 uur bromfietsles en een praktijkexamen. Je hebt de mogelijkheid om een dagcursus te volgen, maar dat raden wij af omdat het best wel wat van je vergt.

Onze aanpak is dat op dag 1 twee keer  praktijkles gegeven wordt met een korte pauze, waarin het eerste uur besproken wordt en vragen gesteld kunnen worden. Voor het tweede gedeelte van 2 uur krijg je instructies aan de hand van foto’s of ander lesmateriaal.

Bedenk, 5 uur op de scooter en dan nog presteren tijdens het praktijkexamen?

Velen onderschatten dit en beseffen niet dat ook het bromfietsexamen een officieel rijexamen is. De meeste jongeren hebben al eens op een bromfiets/scooter van een vriend/vriendin gereden, maar het gaat niet alleen om het voortbewegen van het voertuig maar je wordt getoetst tijdens het examen op bijvoorbeeld het toepassen van regels, plaats op de weg, het kijkgedrag en het herkennen van borden die je vertellen wanneer je van rijbaan naar bromfietspad moet, of andersom.

Kortom, dit doe je niet even. Het advies van ons is dan ook, verdeel het over 2 dagen, zodat je het even kunt laten bezinken en fris en fruitig het examen in kunt gaan.

Wat is nodig tijdens de praktijkles?

Zowel tijdens de lessen als het praktijkexamen dien je altijd je (geldige) ID kaart en het theoriecertificaat op zak te hebben, dit i.v.m. met eventuele controles.

Ook verzoeken wij je om tijdens je gehele opleiding beschermende kleding te dragen zoals lange broek, handschoenen, jas met afsluitbare zak (dit i.v.m. communicatie materiaal) en dichte schoenen.

Op de rijschool hebben wij een helm ter beschikking, evenals eventuele handschoenen.

Nieuw: Nu ook lessen met automaat!