Motor

AVD Examen


Hoe ziet het AVD examen eruit?

De instructeur zorgt ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent bij het CBR, dat geeft rust waardoor je met zo min mogelijk zenuwen het examen in kan gaan.
Het examen zal ongeveer 55 minuten duren inclusief ontvangst en nabespreking.

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.
Voor aanvang van het examen zal de examinator je persoonlijke gegevens controleren aan de hand van een geldig identiteitsbewijs en uitleg geven over hoe het examen verloopt.
Eenmaal buiten gekomen wordt er een ogen test uitgevoerd wat bestaat uit een kenteken oplezen op een afstand van ongeveer 25 meter.

Daarna loop je samen met je instructeur en examinator naar de motor en worden er nog een aantal technische vragen gesteld.
Tijdens de rit toetst de examinator je of veilig en zelfstandig kan rijden en of je rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

Tijdens het examen krijg je de gelegenheid om te laten zien wat jij in huis hebt als motorrijder.
Foutloos kan niemand, dit wordt dan ook niet van je verwacht.

Het reageren op fouten van anderen en hoe je daarmee omgaat geeft aan of jij meester bent in de verkeerssituatie.
Kortom, het totaal plaatje wordt beoordeeld zodat hij/zij weet dat je als een veilig en zelfstandig bestuurder aan het verkeer kan deelnemen.

Geen motortheorie betekent geen AVD examen.

Let op: tijdens examen geen geldig ID bewijs op zak, is geen examen!

Nieuw: Nu ook lessen met automaat!